Az étrend-kiegészítőket az alábbi négy, különféle gyártási technológiával állítják elő.

Szintetikus

Kémiai úton előállított vegyületekkel, melyek a természetes másai, emiatt 10-15% hatóanyag tartalom marad csupán meg bennük, a többi csak adalék vivőanyag.

Meleg préses

30-35%-os hatóanyag marad meg a folyamat után, például gyógyteák esetében. Újabban azonban erjesztéssel, fermentációval, vagy tinktúra kivonatot is használnak az előállítási folyamathoz.

 

Hideg préses

Ebben az esetben 60-65% a hatásfok. A gyógyhatású termékek 70%-át is ilyen technológiával gyártják. A gyógynövényeket először leszárítják, majd aprítják őrlik, vagy kivonatot készítenek, kipréselik, s mivel az oxigén jelen van, ezért stabilizálják, s a természetes anyagok mellé kénytelenek csomósodás gátlókat, stabilizátorokat mellékelni. Ha tabletta formában készül, akkor a préseléshez sűrítőanyagot, fényező anyagot kénytelenek adni.

Vision technológia

Kriogen-vacum technológia melyet a Vision is használ

Ezzel szemben a krio-vacum (amelyet akár krio-őrlésesnek, vagy kiro darabolásosnak is hívnak) technológiának köszönhetően, a -196C fokra hirtelen hibernált növényi részeket nem kell a hagyományos értelemben őrölni. A sejtek megfagynak, kemény homogén állapotúvá válnak, amelyeket egy speciális, forgó tartályba helyezik, ezáltal egymáshoz csapódva önmagukat őrlik szét. A végeredmény egy finoman szemcsés por, amely ép sejteket tartalmaz adalékanyag, stabilizátor hozzáadása nélkül, s csupán ezzel a technológiával lehet megállítani a belső oxidációt, a vitaminok szétesését. Ezzel a módszerrel  megőrzik a növények értékes gyógyhatású hatóanyagait… sőt! Az előállítási móddal gyógynövények esetén a hatóanyag tartalom 97 %-a megmarad. A Vision termékcsalád is ezzel az eljárással állítja el termékeit.

Vision technológia

A hagyományos technológiáknál őrölni, préselni kell a növényi részecskéket, amelyek sérülnek, ezáltal mindenképp fenn áll a hatóanyagvesztés. Ezek a készítmények nem tartalmaznak semmilyen vivő és adalékanyagot, stabilizátort, tartósítószert! A gyártástechnológiának köszönhetően, élő organikus anyagot kapunk kézbe. Ennek az európai termékcsaládnak egyedülálló jótékony hatását egyre többen ismerik el.

 

Vélemény, hozzászólás?